Over Toast Literair met Leen Huet

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 jan
Kortrijk - Oxfam Bookshop

Toast Literair met Leen Huet

Leen Huet is auteur van romans, literaire non-fictie en essays.

zondag 22 januari 2023 om 10:30 uur

  

LEEN HUET publiceerde korte verhalen en twee romans en verwierf grote faam met haar vertalingen van de brieven van Pieter Pauwel Rubens en met sprankelende biografieën van Pieter Bruegel en de Antwerpse burgemeester Nicolaas Rockox.

Bij Davidsfonds Uitgeverij verscheen de heruitgave van Oud papier. Op 24 januari 2023 komt hierop een vervolg: Dansen met Clio(eveneens een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij in de reeks Davidsfonds Essay).

Oud papier is een heerlijke essaybundel van kunsthistorica en filosofe Leen Huet.’

Ze haalde inspiratie bij het snuisteren in tweedehands boekhandels en antiquariaten. Haar boeiende zoektocht bracht haar bij auteurs als Chateaubriand, Marie Bashkirtsseff, Sarah Bernhardt, Georges Eekhoud, Gianni Casanova, Virginie Loveling,  Selma Lagerlöf en Gustave Van de Woestyne.

Sommige van deze namen zullen bij jou wellicht een belletje doen rinkelen!

‘Zelden is op zo’n begeesterende manier over de liefde voor ondergesneeuwde of vergeten boeken geschreven als in deze klassiek geworden essaybundel.’

Als je naar Oxfam Bookshop komt, mag je je aan een onvergetelijke voormiddag verwachten. Vanaf 10:00 onthaal met koffie en koek; om 10:30 krijgt Leen Huet ‘carte blanche’!; rond 11:20 toasten we op het nieuwe jaar met een drankje en een hapje; na de pauze kan een interactief gesprek met de aanwezigen en de auteur volgen.

 

Deelname in de kosten: € 7 voor DF-leden (& leeskring) / € 10 voor niet-leden

(Davidsfonds Kortrijk Bis – Oxfam Bookshop – Leeskring Lucerna)

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 7,00
Standaard € 10,00

Info: achilles.surinx@skynet.be

Labels: TaalLiteratuurLezingActiviteitToast Literair